دکتر الویس مرادخان

021-86093568

  • فیسبوک
  • اینستاگرام
  • کانال تلگرام
  • بیوگرافی دکتر
  • ویزیت و مشاوره آنلاین
  • سنجش‌ تراکم استخوان گلها
  • بیماری ها
رزرو نوبت
دکتر الویس مرادخان
  • بیوگرافی دکتر
  • ویزیت و مشاوره آنلاین
  • سنجش‌ تراکم استخوان گلها
  • بیماری ها
دکتر الویس مرادخان
  • بیوگرافی دکتر
  • ویزیت و مشاوره آنلاین
  • سنجش‌ تراکم استخوان گلها
  • بیماری ها
  1. خانه
  2. بیماری ها
  3. تأثیر بارداری در بیماری آرتریت روماتوئید
ارتریت روماتویید و بارداری

تأثیر بارداری در بیماری آرتریت روماتوئید

2021/11/17 توسط: الویس مرادخان در: بیماری ها

برنامه‌ریزی برای بچه‌دار شدن، یک نقطه عطف در زندگی بانوان است. برخی از مسائل مانند حالت تهوع صبحگاهی، خستگی، افزایش وزن و غیره برای همه وجود دارد اما برای برخی از بانوان که به آرتریت روماتوئید (RA) مبتلا هستند، احتمالاً پرسش‌های زیادی پیرامون تأثیر بارداری در بیماری آرتریت روماتوئید دارند که باید به‌درستی به آن‌ها پاسخ داده شود.

بانوان مبتلا به بیماری آرتریت روماتوئید ممکن است بپرسند: «آیا علائم بیماری من در دوران بارداری بدتر می‌شود؟ آیا آرتریت بر زایمان من تأثیر می‌گذارد؟ آیا از نظر جسمی قادر خواهم بود از نوزادم مراقبت کنم؟ و بسیاری سؤالات دیگر.» در این بررسی ما در مورد تأثیر بارداری در بیماری آرتریت روماتوئید صحبت می‌کنیم تا هرگونه نگرانی در این مورد را به‌کلی برطرف کنیم.

 

تأثیر بیماری آرتریت روماتوئید قبل از بارداری

تحقیقات نشان می‌دهند که برخی از زنان مبتلا به آرتریت روماتوئید نسبت به زنانی که این بیماری را ندارند، مشکل بیشتری در باردار شدن دارند. بااین‌حال، برنامه‌ریزی قبل از بارداری مهم است و باید هم متخصص روماتولوژی و هم متخصص زنان و زایمان بیمار را معاینه کنند.

ما می‌دانیم که بسیاری از زنانی که آرتریت روماتوئید کنترل‌شده دارند، بارداری ایمن و نوزادان سالمی را به دنیا می‌آورند؛ اما بیمار زنانی که در زمان باردار شدن فعال می‌شود، مشکلات بیشتری را تجربه می‌کنند. در حالت ایدئال، آرتریت روماتوئید باید 3 تا 6 ماه قبل از اقدام به بارداری کنترل شود.

زنانی که مبتلا به آرتریت روماتوئید کنترل نشده هستند، ممکن است در معرض خطر عوارضی مانند زایمان زودرس و نوزادان کوچک با وزن کم باشند. وجود بیماری فعال این احتمال را افزایش می‌دهد که کودک در اوایل زندگی به مراقبت‌های پزشکی بیشتری نیاز دارد.

ازآنجایی‌که کنترل آرتریت روماتوئید معمولاً به داروهای ضدروماتیسمی اصلاح‌کننده بیماری (DMARDs) نیاز دارد، استفاده ایمن از این داروها قبل و در طول بارداری نقش مهمی خواهد داشت. بااین‌حال همه این داروها ‌ ایمن نیستند! به‌عنوان‌مثال، متوترکسات باید حداقل سه ماه قبل از بارداری قطع شود زیرا ممکن است باعث نقص مادرزادی شود. سایر داروها باید با روماتولوژیست در میان گذاشته شده شوند تا خطرات به‌خوبی موردسنجش قرار گیرند.

بارداری و آرتریت

 

تأثیر بیماری آرتریت روماتوئید در طول بارداری

متأسفانه، همه زنان مبتلا به آرتریت روماتوئید از درد مفاصل در دوران بارداری رنج می‌برند. برخی از زنان ممکن است بهبود پیدا کنند و بیماری برخی ممکن است شعله‌ور شود. حدود 40 تا 50 درصد از زنان باردار مبتلا به آرتریت روماتوئید نیاز به درمان دارویی دارند.

کنترل بیماری ممکن است در دوران بارداری آسان‌تر باشد. مطالعات نشان می‌دهند که فعالیت بیماری در 60 درصد از بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید در بارداری بهبود می‌یابد و در 46.7 درصد پس از زایمان، بیماری آن‌ها تشدید می‌شود. پزشکان معتقدند که تشدید بیماری به دلیل تغییرات هورمونی و تغییرات سیستم ایمنی است که جهت محافظت از جنین است.

اگر داروهایی که در زمان بارداری مصرف می‌کردید، بیماری شما را کنترل می‌کنند، پزشک احتمالاً از شما می‌خواهد که آن‌ها را در طول بارداری ادامه دهید. اگر هم بیماری آرتریت به کمر یا باسن شما فشار وارد می‌کند، ممکن است با رشد بیشتر کودکتان درد و فشار بیشتری را در این نواحی احساس کنید. اگر بدشکلی مفصلی در ناحیه لگن ندارید، آرتریت روماتوئید نباید بر توانایی شما برای زایمان طبیعی واژینال تأثیر بگذارد.

درحالی‌که به نظر نمی‌رسد سزارین در زنان مبتلا به آرتریت روماتوئید رایج باشد اما تحقیقات نشان می‌دهند که فعالیت بالای بیماری در دوران بارداری، خطر زایمان زودرس، نوزادان کم‌وزن و نیاز به سزارین را افزایش می‌دهد.

اگر بیماری در دوران بارداری فعال‌تر شود، باید سریعاً به نزد پزشک روماتولوژی بروید. اگر هم بیماری شما به‌خوبی کنترل‌شده باشد، ممکن است نسبت به دیگر مادران دچار خستگی بیشتری شوید. پس در دوران بارداری ممکن است به کمک زیادی نیاز داشته باشید.

اثرات ارتریت روی زنان باردار

 

تأثیر بیماری آرتریت روماتوئید بعد از بارداری

برای اکثر زنان مبتلا به آرتریت روماتوئید، زایمان به‌خوبی انجام می‌شود و داشتن یک نوزاد سالم امکان‌پذیر خواهد بود. باید توجه کنید که ابتلا به آرتریت روماتوئید به معنای مشکلات سلامتی برای کودک شما نیست! ارث 100 درصد منتقل نمی‌شود و بانویی که مبتلا به آرتریت روماتوئید است، ممکن است فرزندی بدون آرتریت روماتوئید به دنیا آورد.

هیچ مدرکی مبنی بر کاهش تولید شیر در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید وجود ندارد. درحالی‌که آرتریت روماتوئید از طریق شیردادن به کودک منتقل نمی‌شود، برخی از داروها نیز از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل نخواهند شد. ناگفته نماند، برخی از زنان برای آنکه بتوانند نوزاد خود را برای شیر دادن به بغل بگیرند، ممکن است درد را تجربه کنند.

مصرف اکثر داروها در دوران شیردهی بی‌خطر است؛ اما کارشناسان می‌گویند زنان باردار می‌توانند با خیال راحت از آستروئید پردنیزون در سه‌ماهه دوم و سوم بارداری و در دوران شیردهی استفاده کنند. کارشناسان همچنین مصرف پلاکونیل (هیدروکسی کلروکین) را در دوران بارداری بی‌خطر می‌دانند. انبرل (اتانرسپت) نیز گاهی در سه‌ماهه دوم و سوم استفاده می‌شود.

مراقبت از خود در حال حاضر بسیار مهم است زیرا بعد از زایمان ممکن است درد بیشتری در مفاصل خود تجربه کنید. این مهم است که با روماتولوژیست خود برای اطمینان از کنترل بیماری همکاری کنید.

داروهای خود را مصرف کنید، غذای سالم بخورید و از شریک زندگی خود، خانواده و دوستان مورد اعتمادتان کمک بگیرید. پدر و مادر شدن شغلی چالش‌برانگیز و مادام‌العمر‌است، اما شادی‌های منحصربه‌فردی را برای شما به ارمغان دارد. پس مراقبت از خود می‌تواند به اطمینان از توانایی شما در مراقبت از فرزندتان در سال‌های آینده کمک بسیاری کند.

اثرات جانبی بیماری

 

تأثیر بارداری در پنهان شدن بیماری آرتریت روماتوئید

محققان 100 درصد مطمئن نیستند که چرا بارداری ممکن است باعث پنهان شدن علائم بیماری آرتریت روماتوئید شود اما برای این مهم چندین نظریه وجود دارد. بیماری آرتریت روماتوئید زمانی ایجاد می‌شود که سیستم ایمنی بدن از بین می‌رود و به بافت‌ها و اندام‌های سالم خود حمله می‌کند.

محققان بر این باورند که بارداری ممکن است سیستم ایمنی بدن را تضعیف کند تا بدن، جنین را به‌عنوان یک مهاجم خارجی تشخیص ندهد. این بدان معناست که سیستم ایمنی بدن به‌اندازه قبل فعال عمل نمی‌کند و باعث می‌شود مادر التهاب و درد کمتری داشته باشد.

 

تأثیر رژیم غذایی و ورزش بر مادران مبتلا به بیماری آرتریت روماتوئید

گاهی اوقات آرتریت می‌تواند علائمی مانند خشکی دهان و مشکل در بلع را ایجاد کند که این مشکل غذا خوردن را سخت می‌کند. بااین‌حال، تغذیه خوب برای افراد مبتلا به آرتریت مهم است و برای رشد کودک نیز ضروری هست. احتمالاً باید از مکمل‌های دوران بارداری استفاده کنید اما باید در مورد مشکلات مربوط به رژیم غذایی خود با پزشک صحبت کنید.

در دوران بارداری باید به ورزش کردن نیز ادامه دهید. «تمرینات دامنه حرکتی» را در برنامه تمرینی خود بگنجانید تا بدنتان انعطاف‌پذیری بیشتری پیدا کند. همچنین تمریناتی که به شما کمک می‌کنند تا قدرت عضلانی خود را حفظ افزایش دهید را نیز در برنامه ورزشی خود بگنجانید. پیاده‌روی و شنا به‌ویژه برای افراد مبتلا به آرتریت مفید هستند. همچنین، از پزشک خود بپرسید که آیا ورزش روتین شما برای کودکتان بی‌خطر است یا خیر!

کلام آخر

درحالی‌که احتمال ابتلای فرزند شما به آرتریت روماتوئید وجود دارد اما بسیاری از زنان مبتلا به بیماری‌های خود ایمنی، نوزادان سالمی دارند که به آرتریت یا هر نوع بیماری خود ایمنی دیگری مبتلا نمی‌شوند. پس اگر قصد بارداری دارید، از روزهای قبل از حاملگی تحت نظر متخصص روماتولوژی باشید. شما باید هم از لحاظ بدنی و هم ذهنی در بهترین شرایط ممکن است تا بتوانید نوزادی سالم و زیبا را به دنیا آورید.

1400/08/26
اشتراک گذاری
  • Email
  • Twitter
  • Facebook
  • Google +
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Linkedin
  • Vkontakte

دیدگاه خود را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب
تراکم استخوان 2022/08/06 اقدامات قبل از سنجش تراکم استخوان
ورزش‌های مناسب برای درماتومیوزیت 2022/07/30 ورزش برای بیماران درماتومیوزیت
درمان درماتومیوزیت با رژیم غذایی 2022/07/26 رژیم غذایی درماتومیوزیت
رژیم غذایی مناسب برای بیماران سارکوییدوز 2022/06/27 رژیم غذایی برای بیماران سارکوئیدوز
دکتر یا متخصص روماتولوژی چه کسی است؟ 2022/06/06 دکتر یا متخصص روماتولوژی کیست؟

دکتر الویس مرادخان متولد 1350 در شهر مراغه فرزند جناب دکتر ویلیام مرادخان (فوق تخصص روماتولوژی)، می باشند.

ایشان تحصیلات دبیرستانی خود را سال 1368 در شهر تهران به پایان رساند و با کسب رتبه 50 در کنکور سراسری وارد دانشکده پزشکی شدند.    ادامه

نقشه سایت
  • بیماری ها
  • دسته‌بندی نشده

دکتر الویس مرادخان

کپی رایت © 2018 همه حقوق این سایت برای آقای دکتر الویس مرادخان محفوظ است.