تأثیر بیماری کرونا در نقرس
زندگی با نقرس به معنای مقابله با دورههای متناوب شروع ناگهانی مفاصل قرمز، داغ، دردناک و متورم است که اغلب شست پا و همچنین زانوها، مچ پا، مچ دست یا آرنج و موارد دیگر را تحت تأثیر قرار میدهد. اما نقرس چگونه بر خطر ابتلا به عوارض کرونا و توانایی شما در درمان و مدیریت شعلهها و ایمن و سالم ماندن در طول همه گیری تأثیر میگذارد؟ افراد مبتلا به نقرس، ممکن است در گروهی پرخطر برای عوارض احتمالی کووید-19 در نظر گرفته شوند. اگرچه هنوز اطلاعات زیادی در مورد اینکه بدانیم بیماران در هنگام ابتلا به ویروس کرونا در مقایسه با افراد بدون نقرس چگونه رفتار میکنند، وجود ندارد. برای درک عمیقتر تأثیر بیماری کرونا در نقرس به مقاله دیگری از وبلاگ دکتر مرادخان همراه باشید.
نقرس و خطر ابتلا به کرونا
بر خلاف شرایط خود ایمنی مانند آرتریت روماتوئید یا لوپوس، نقرس معمولاً بر عملکرد سیستم ایمنی تأثیر نمیگذارد. بدین دلیل که در نقرس، التهاب موضعی استو در مناطقی که رسوبات کریستالهای اسید اوریک وجود دارند، رخ میدهد. افرادی که مبتلا به نقرس هستند، نسبت به جمعیت عمومی در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به ویروس کرونا قرار ندارد اما در صورت ابتلا به این بیماری، در معرض خطر بیشتر عوارض آن هستند. این موضوع بدین دلیل است که افراد مبتلا به نقرس نسبت به جمعیت عمومی، به بیماریهای مرتبط با عوارض کرونا از جمله چاقی، بیماری مزمن کلیوی، دیابت و بیماری قلبی مبتلا میشوند.
60 تا 80 درصد بیماران مبتلا به نقرس، فشار خون بالا و تقریباً 40 تا 60 درصد چاقی دارند و بیش از 50 درصد به بیماری مزمن کلیوی مبتلا هستند. احتمالاً از هر 10 بیمار نقرس، هشت نفر در گروه پرخطر قرار دارند و همه بیماران باید اقدامات احتیاطی در مورد کرونا را انجام دهند.
در دستورالعملی که اخیراً از کالج روماتولوژی (ACR) صادر شده و در مجله آرتریت و روماتولوژی منتشر شده است، نویسندگان بیان میکنند:
«طبق دانش ما، در حال حاضر هیچ مدرکی وجود ندارد که عوامل خطر پیامد ضعیف کرونا را مشخص کند که مختص بیماری روماتیسمی باشد. عوامل خطر ضعیف کرونا شامل سن بالاتر و بیماریهای همراه مانند بیماری مزمن ریوی، فشار خون بالا، بیماریهای قلبی عروقی (CVD)، بیماری مزمن کلیوی (CKD)، چاقی و دیابت هستند. به عبارت دیگر، براساس آنچه در حال حاضر شناخته شده است، به نظر میرسد سن و بیماریهای همراه، تأثیر بیشتری بر پیامدهای ضعیف کرونا دارند تا داشتن یک بیماری التهابی مانند نقرس!»
عوامل خطر مؤثر بر کرونا در بیماران مبتلا به نقرس
حال بیایید نگاهی دقیقتر به موضوع تأثیر کرونا بر نقرس بیندازیم:
ارتباط جنسی
گزارش شده است که مردان بیشتر از زنان به نقرس مبتلا میشوند که در نتیجه، پیامدهای کرونا در آنها بیشتر است. اگرچه مرکز کنترل و پیشگیری بیماری «» CDC مرگ و میر را بر اساس جنسیت گزارش نمیکند، اما ارقام اداره بهداشت نشان میدهد که تقریباً 42 مرگ ناشی از کرونا، به ازای هر 100 هزار مرد وجود دارد، در حالی که به ازای هر 100 هزار زن مبتلا به کرونا، این رقم 23 مورد مرگ و میر است.
چاقی
چاقی در بیماران نقرس (افراد دارای اضافه وزن، اسید اوریک بیشتری تولید میکنند که در مفاصل تجمع مییابد و باعث التهاب میشود) بیشتر از جمعیت عمومی است. شواهدی وجود دارند که نشان میدهند چاقی همچنین یک عامل خطر برای ابتلا به عوارض بیشتر کرونا است. چاقی همچنین میتواند بر عملکرد ریه تأثیر بگذارد که این میتواند علائم کرونا را تشدید کند و خطر ابتلا به ذات الریه را افزایش دهد.
بیماری مزمن کلیوی
شواهدی وجود دارند که نشان میدهند افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیوی در معرض خطر عوارض بیشتری از کرونا هستند و ما میدانیم که برخی از افراد مبتلا به کرونا، به عنوان بخشی از بیماری COVID-19 به بیماری کلیوی مبتلا میشوند. اگر نقرس دارید، از پزشک خود بپرسید که آیا باید از نظر بیماری کلیوی آزمایش شوید یا خیر. بسیاری از افراد مبتلا به بیماری کلیوی، به خصوص در مراحل اولیه، نمیدانند که به آن مبتلا هستند. افزایش اسید اوریک در نقرس میتواند باعث مشکلات کلیوی و مشکلات کلیوی میتوانند باعث نقرس شوند.
دیابت
افراد مبتلا به دیابت، بیشتر از جمعیت عادی مبتلا به نقرس هستند. ابتلا به دیابت همچنین خطر عوارض شدید کرونا و مرگ و میر را افزایش میدهد. در یک مطالعه از متخصصان چینی که روی 72314 نفر مبتلا به کرونا انجام شد، نتایج این چنین بود که افراد مبتلا به دیابت در میان افراد مبتلا به بیماریهای همراه، دومین میزان مرگ و میر (7.3 درصد) و بیماری قلبی عروقی با 10.5 درصد بالاترین میزان را داشت.
بیماری قلب و عروقی
بیماری قلبی در افراد مبتلا به نقرس شایعتر است و این همچنین با افزایش عوارض کرونا مرتبط است. این ممکن است مربوط به رسوبات اسید اوریک در شریانهای کرونر باشد که باعث التهاب میشود و التهاب نیز میتواند مستعد رسوب کلسترول و سخت شدن رگها گردد. افزایش اسید اوریک ممکن است فشار خون را نیز افزایش دهد. دکتر سینگ خاطرنشان میکند که افراد مبتلا به فشار خون بالا و نقرس باید از علائم سکته مغزی نیز آگاه باشند، به خصوص که افراد جوان و میانسال مبتلا به کرونا دچار سکته مغزی شدیدی نیز شدهاند.
اگر مبتلا به نقرس و چندین بیماری دیگر هستید، در صورت ابتلا به کرونا، ممکن است بیشتر مستعد ابتلا به عوارض نقرس باشید. منظور این نیست که شما را بترسانیم بلکه شما و مهمتر از همه، اطرافیانتان را ترغیب میکنیم که به رعایت فاصله اجتماعی و رعایت اقدامات بهداشتی ادامه دهید. با این حال، زمان آن است که بر روی بهبود بیماریهای همراهی که میتوانند کرونا را حتی خطرناکتر کنند، کار کنید مانند اضافه وزن یا داشتن فشار خون درمان نشده.
نقرس و علائم ویروس کرونا
در حالی که علائم کرونا ممکن است بر روی افراد مختلف تأثیر متفاوتی بگذارند، برخی از بیماران برآمدگیها و ضایعات قرمز را روی انگشتان پا و گاهی اوقات دستها تجربه میکنند. این عارضه که به نام انگشتان کووید شناخته میشود، بسیار متفاوت از شعله ور شدن نقرس است که روی انگشت شست پا در مفصل بونیون تأثیر میگذارد. شعله ور شدن نقرس در انگشت شست پا، باعث داغی، قرمزی و حساسیت زیاد میشود. انگشتان پاهای کووید، چند انگشت را درگیر میکند و بیشتر روی پوست انگشتان پا منتشر میشود تا اینکه در یک مفصل موضعی قرار گیرد.
مصرف دارو در بیماران نقرس در همه گیری ویروس کرونا
مصرف داروهای نقرس خود را قطع کنید و مانند همیشه، به ویژه در دوران کرونا باید عود نقرس را به سرعت درمان کنید. داروهایی که باید برای نقرس مصرف کنید به شرح زیر هستند:
داروی کاهش دهنده اسید اوریک
اگر دارویی برای کاهش اسید اوریک مصرف میکنید مانند آلوپورینول یا فبوکسوستات (Uloric)، مصرف آن را ادامه دهید. دلیلی وجود ندارد که این داروها کرونا را بدتر کنند و شما به راحتی میتوانید برای جلوگیری از عود نقرس از آنها استفاده کنید.
داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی
اگر مشکلات کلیوی یا فشار خون بالا ندارید و با موفقیت از ایبوپروفن یا ناپروکسن یا سایر عوامل ضدالتهابی غیراستروئیدی مشابه برای نقرس خود استفاده میکنید، ادامه استفاده از NSAIDs اشکالی ندارد.
کورتیکواستروئیدها
طبق دستورالعمل کالج روماتولوژی، بیماران باید از گلوکوکورتیکوئیدها مانند پردنیزولون در کمترین دوز ممکن استفاده کنند و بدون توجه به قرار گرفتن در معرض یا وضعیت عفونت کرونا، نباید به طور ناگهانی دارو را قطع کنند. اگر نیاز به استفاده از پردنیزون برای عود نقرس دارید با روماتولوژیست خود صحبت کنید. پردنیزون شما را بیشتر مستعد ابتلا به عفونت میکند، اما اغلب میتوانید با مصرف یک یا دو روز پردنیزون خلاص شوید، بنابراین خطر آن بسیار کم است.
نحوه مدیریت نقرس در طول همه گیری ویروس کرونا
به عنوان یک بیمار مبتلا به نقرس، مهمترین اهداف سلامتی شما در حال حاضر عبارتند از:
- از ابتلا به کرونا خودداری کنید.
- نقرس خود را کنترل کرده تا از عود یا عوارض شدید آن جلوگیری کنید.
پیروی از توصیههای مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای برای افرادی که ممکن است در معرض خطر بالاتری از عوارض باشند، مهم است. این توصیهها شامل موارد زیر هستند:
- تا حد امکان در خانه بمانید.
- هنگام نزدیکی به دیگران فاصله اجتماعی را رعایت کنید.
- در اماکن عمومی از پوشش صورت استفاده کنید.
- دستها را به طور کامل و مرتب بشویید.
- سطوحی که اغلب لمس میشوند را ضد عفونی کنید.
اکثر روماتولوژیستها، ویزیتهای بهداشتی از راه دور را به عنوان جایگزینی برای ویزیتهای حضوری ارائه میدهند و آنها بیماران را تشویق میکنند تا با هر گونه سؤال و نگرانی به صورت تلفنی یا از طریق چت آنلاین تماس بگیرند. مهم است که هر سه تا شش ماه یکبار به روماتولوژیست خود مراجعه کرده و برای نظارت بر بیماری و داروهای خود به طور منظم کارهای آزمایشگاهی انجام دهید.
اگرچه بسیاری از مکانها اقداماتی را برای محدود کردن مشتریان در نظر گرفتهاند اما فروشگاههای مواد غذایی همچنان میتوانند شلوغ باشند و اگر در معرض خطر بیشتری برای عوارض کرونا هستید، بهتر است از حضور در این مکانها اجتناب کنید. در صورت امکان، از یکی از اعضای خانواده یا دوست نزدیک خود بخواهید که وسایل ضروری را برای شما تحویل بگیرد یا سعی کنید از سرویسهای خدمات آنلاین استفاده کنید.
کلام آخر
کرونا مستقیماً در نقرس تاثیری ندارد اما زمان که شما به یک بیماری زمینهای ناشی از نقرس مبتلا میشوید، احتمال خطر کرونا برای شما وجود دارد. اگر نقرس شما شدید نیست یا میتوانید امور روزانه خود را به راحتی انجام دهید، نیازی به نگرانی نسبت به ابتلا به کرونا وجود ندارد. اما اگر در شرایط شدید نقرس هستید و این بیماری به قلب، ریهها و نواحی دیگر بدن شما ضربه وارد کرده است، باید از حضور در اجتماع و مکانها با خطر آلودگی زیادی اجتناب کنید. در هر صورت، یک پزشک روماتولوژیست میتواند به شما در بهبود سریع و دستورالعملهای مراقبتی در همه گیری کرونا کمک کند.
منبع: